Over mij

Eigenlijk zou er moeten staan: ‘Wie ben ik’, want Eureka Greek Gifts is een eenmanszaak en wordt gerund door ondergetekende. Met ‘wij’ bedoel ik dan ook de webshop en ik.

Hierbij maak ik gelijk maar gebruik van de gelegenheid om nader kennis te maken.

Mijn naam is Elza Zervos en ik woon met mijn gezin in een rustige buurt in Spijkenisse.

Als kind van een Nederlandse moeder en Griekse vader ben ik zowel in als met twee culturen grootgebracht. Mijn vroege jeugd heb ik in Athene doorgebracht en vanaf een jaar of 8 ging ons gezin weer terug naar Nederland. Dat heen en weer reizen kwam voornamelijk omdat mijn vader zeeman was en de belangrijkste havenplaats doorslaggevend was voor de plek waar wij gingen wonen. Deze voorgeschiedenis zorgt er perfect voor dat ik mooie en fijne dingen uit beide landen weet te combineren tot een beleving die het leven rijker en gelukkiger maakt.

De Griekse familie komt van Kefalonia een heel mooi Ionisch eiland aan de westkust en iets ten zuiden van het Griekse vaste land. Net boven het meer bekende eiland Zakynthos. De Ionische eilanden zijn een stuk minder toeristisch dan de meeste andere Griekse eilanden. Daar staat dan weer tegenover dat, wanneer je er eenmaal geweest bent, je vroeg of laat nogmaals deze prachtige eilanden zult willen bezoeken.

Voor de meesten staat Griekenland synoniem aan een relaxte zonvakantie. Gastvrij als altijd, met veel bezienswaardigheden. Maar Griekenland heeft veel meer te bieden. Eureka Greek Gifts heeft de missie om iedere Griekenland liefhebber kennis te laten maken met de rijkdommen van het land. Ons paradepaardje is de olijfolie. Regelmatig voegen wij nieuwe producten aan onze selectie toe zoals handgemaakte producten, specialiteiten en meer. Veelal rond het thema olijf.

Eureka betekent ‘ik heb gevonden’. Deze webshop biedt u stapsgewijs onze bijzondere ‘vondsten’ van hoge kwaliteit aan.

Wij zijn trots op de excellente olijfolie die wij importeren vanuit Kefalonia. Dit gebied heeft een rijke historie in het produceren van hoge kwaliteit olijfolie. Bij de echte connaisseur van olijfolie wordt deze hoog gewaardeerd. Deze olijfolie die nog op traditionele wijze wordt geproduceerd is een tijdlang op de achtergrond gebleven. Wij geven dit product het podium dat het verdient, zodat het voor iedereen mogelijk wordt ervan te genieten.

Extra Virgin Olijfolie 200ml