0.00

Olijfolie

Eén van de voornaamste onderdelen van Kefalonia’s hedendaagse economie is de productie van olijfolie.

Tot aan de 18e eeuw was de productie van de olijfolie op het eiland net voldoende voor de lokale bevolking. Onder druk van de Venetiaanse overheerser, verhoogde men de productie dermate succesvol dat de eerste export van olijfolie naar Venetië  algauw van start kon gaan. Voor de grote aardbeving van 1953 waren er zo’n 200 oliepersen in bedrijf op het eiland maar vandaag de dag zijn er nog maar enkele over.

Olijfolie van Kefalonia heeft een groene kleur, een rijke volle smaak en een lage zuurtegraad. De olijven worden nog met de hand geplukt of geoogst door ze uit de boom te slaan.

Vrijwel onmiddellijk daarna gaat deze oogst naar de fabriek om de olie uit de olijven te persen. De olijven worden dus niet of nauwelijks opgeslagen. Dit komt de kwaliteit van de olie zeer ten goede en zorgt voor het behoud van zijn robuuste smaak en aroma. Het cultiveren van de olijfbomen en de traditionele manier van de productie van de olie wordt op een manier gedaan die alleen bij de Kefaloniërs bekend is. Alleen zij verstaan de kunst om de olijfbomen zo te laten groeien, te verzorgen en de vruchten op zo’n manier te oogsten en te bewerken dat het unieke karakter van de deze olie behouden blijft. Deze know how wordt van vader op zoon overgebracht. Er wordt zes tot acht maanden na de voorjaarsbloei geoogst, van november tot april. Olijfbomen vragen om een warm stabiel klimaat en gedijen zeer goed op Kefalonia met zijn milde winters en lange hete zomers. Ervaar nu zelf de luxe van dit pure product dat wij exclusief in onze webwinkel mogen aanbieden. Vanwege de hoge zuiverheid van deze olie is zij niet geschikt voor bakken en braden.

De olie is uitermate geschikt voor salades en ook kunt u als finishing touch uw gerechten ermee besprenkelen.

DSC_0073                                               20160529_203904 

Zowel de 500 ml als de 200ml kan geleverd worden met een juten geschenkverpakking a € 2,00.

Excellente olijfolie uit Kefalonia, van de eerste koude persing:

200 ml €  5,95

500 ml € 12,95

Grootverpakkingen op aanvraag

 

Sociale media