0.00

Blog

En zo is het begonnen…….

Tijdens één van mijn vakanties op het Ionische eiland Kefalonia viel mij de rijkdom van de natuur op.
De bodemgesteldheid en het klimaat zorgen samen voor een rijke opbrengst aan groenten en fruit. Het enige wat het land vraagt is een beetje aandacht en liefde. De natuur zorgt voor de rest.
De olijfbomen zorgen voor een aangename schaduw en koelte op een snikhete zomerdag.

DSCN0076

 

De takken tonen de eerste tekenen van een toekomstige volle opbrengst aan olijven. Bij het zien van de olijfboomgaarden, bestaand uit jonge en zeer oude bomen besefte ik dat al generaties lang de olijven en de olie uit deze streken hoog gewaardeerd worden. Maar dat door een overvloed aan huis-, tuin-, en keuken olijfolie uit andere, en logistiek meer toegankelijke oorden, dit product onderbelicht is gebleven. Dit geldt trouwens voor nog andere producten die hier vandaan komen. Zou het niet de moeite waard zijn om deze producten meer bekendheid te geven? Waarom zouden anderen er niet ook van mogen genieten? Mijn missie was geboren!
Het opzetten van een webwinkel waar iedereen kennis kan maken met de natuurlijke rijkdommen die de Griekse eilanden te bieden hebben. Elk eiland heeft zijn specifieke kenmerken qua bodemgesteldheid en klimaat. Om die reden hebben ze ook elk hun eigen bijzondere producten.
Zo heeft Kefalonia, het grootste Ionische eiland, een superieure olijfolie te bieden. Deze olijfolie wordt niet alleen voor consumptie gebruikt maar wordt ook verwerkt in diverse andere kwaliteitsproducten zoals zeep en andere verzorgingsproducten. Het is daarom zeer de moeite waard om dit product te presenteren.
Een familieberaad volgde en plannen werden gesmeed.
Het wachten was op een goede oogst. De weergoden waren ons goed gezind en we zagen onze plannen verwezenlijkt worden. De tijd brak aan om de kostbare olie te oogsten en er een kwaliteitsanalyse op los te laten. De resultaten waren verbluffend goed!

En zo gebeurde het dat deze bijzondere olie verzegeld en al naar ons gezellige koude kikkerlandje kwam.

En hiermee begint dan ons avontuur.

IMG-20160312-WA0000

Sociale media